Shortspine suckermouth
Chiloglanis pretoriae
Mochokidae, Chiloglanidinae
Chiloglanis pretoriae
Mochokidae, Chiloglanidinae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Elää luonnossa: Eswatini, Etelä-Afrikka, Mosambik ja Zimbabwe.
Esiintyy matalissa, kivikkoisissa jokiosuuksissa, koskissa ja virtapaikoissa pysyvissä joissa; esiintyy laajemmalla korkeusvyöhykkeellä kuin useimmat lajit ja on yleinen esiintymisalueellaan. Se syö vesihyönteisiä, kuten päiväkorennon toukkia sekä vesiperhosten ja mäkärien toukkia. Kutee kesällä ja laskee munat kivien väliin ja soraan. Munivat. On hyödyllinen indikaattorilaji jokien suojelua koskevissa tutkimuksissa.
Kaksi täysin erilaista akvaariota: metsäjoet pehmeine, ruskeine vesineen, juurineen ja lehtineen, ja Hautavajoaman järvien kirjoahvenet kovassa, emäksisessä vedessä suurten kivikasojen keskellä.
Kaupasta akvaarioon: miten totutat kalan veteen, miksi kannattaa lisätä vain muutama kerrallaan ja mitä seurata ensimmäisinä päivinä.
Miksi uusien kalojen kannattaa asua omassa altaassaan muutama viikko ennen kuin ne muuttavat akvaarioon, mitä tarvitset ja mitä tarkkailet.
Akvaariokalojen yleisin tauti. Näin tunnistat sen, miksi se tulee ja miten pääset siitä eroon.