Akvarist
Kirjaudu

Tietoja

Tuntomerkit
Pituus
Enintään 120 cm
Ruumiinmuoto
Virtaviivainen
Hoito
Määrä
Puuttuu
Pienin akvaario
36 180 litraa
Ravinto
Puuttuu

Tiedätkö, mitä puuttuu? Rekisteröidy ja ehdota sitä sovelluksessa.

Käyttäytyminen
Luonne
Rauhallinen
Uiskentelee
Puuttuu

Tiedätkö, mitä puuttuu? Rekisteröidy ja ehdota sitä sovelluksessa.

Vesiarvot
Lämpötila
Sietää10–24 °C
pH
–
Pienin akvaario
201 cm600 cm300 cm
36 180 litraa600 × 300 × 201 cm · Yhdelle kalalle

Laskettu pituudesta, sillä emme vielä tiedä, kuinka suuren akvaarion laji tarvitsee. Tiedätkö sinä? Rekisteröidy ja kerro se meille sovelluksessa.

Kokeile muita mittoja sovelluksessa
AlkuperäinenIstutettu

Elää luonnossa: Alankomaat, Andorra, Belgia, Bosnia ja Hertsegovina, Bulgaria, Gibraltar, Iso-Britannia, Italia ja 23 muuta maata.

Istutettu: Marokko.

Lisää lajista

Lajista

Elää esivuoristosta alankoon ulottuvissa kirkasvetisissä, lämpimissä, keskikokoisissa tai suurissa joissa, joissa on voimakas virtaus ja sorapohja. Tavataan toisinaan järvissä. Talvehtii usein suuressa ryhmässä, joko toimettomana tai aktiivisena, hitaasti virtaavissa jokiympäristöissä. Aikuiset muodostavat usein parven ja piilottelevat päivisin riippuvien puiden tai siltojen alla. Aikuiset ovat aktiivisimmillaan hämärässä ja aamunkoitteessa, kun taas toukat ja nuoret kalat ovat aktiivisia sekä päivällä että yöllä. Toukat ja nuoret kalat oleskelevat pohjalla hyvin matalilla rantavyöhykkeillä ja siirtyvät rannoilta nopeammin virtaaviin vesiin kasvaessaan. Elää jokien syvemmillä, nopeammin virtaavilla yläjuoksuilla, joissa on kivi- tai sorapohja (parvivyöhyke). Syö pääasiassa pohjan selkärangattomia, kuten pieniä äyriäisiä, hyönteisten toukkia, nilviäisiä, päivänkorennon toukkia ja surviaissääsken toukkia, sekä pieniä kaloja ja joskus leviä. Kutee yleensä hyvin matalilla, nopeasti virtaavilla koskipaikoilla. Kutu tapahtuu touko-heinäkuussa, kun kalat ovat vaeltaneet jokea ylös. Mätimunat ovat myrkyllisiä. Paikallisesti uhanalainen vesien saastumisen ja jokien säännöstelyn vuoksi, erityisesti Itämeren valuma-alueilla, Elbellä, Etelä-Bugilla ja Dneprillä, ja Keski-Euroopassa saastuminen on vaikuttanut siihen voimakkaasti, mutta kanta on elpymässä. Kanta väheni jyrkästi suurten padointialtaiden rakentamisen ja saastumisen vuoksi 1900-luvulla ja on sen jälkeen vakiintunut kohtalaiselle tasolle.

Konekäännetty lähteestä FishBase

Muut nimet

Muut tieteelliset nimet

  • Barbus barbus barbus
  • Barbus barbus borysthenicus
  • Barbus barbus gallicus
  • Barbus communis
  • Barbus fluviatilis
  • Barbus fluviatilis alba

Muilla kielillä

  • Flodbarbe, Barbe
  • Flodbarb
  • Flodbarbe, Barbe
  • Barbel